Bemutatkozás

Üdvözöljük a Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesületének honlapján!

Közhasznú szervezetünk tevékenységi köre érdekvédelem, segítségnyújtás, rehabilitációs, szociális és kulturális feladatok ellátása. A 26 év alatt szerzett tapasztalatainkat szeretnénk közösségünk és minden egészségkárosodott személy valamint családtagjaik számára hasznosítani. Kérjük, böngéssze weboldalainkat kedve szerint. Ha tevékenységünkkel kapcsolatban bármi kérdése, javaslata lenne forduljon hozzánk bizalommal! Kapcsolat

Pályázatok

 • Pályázó: Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesülete
 • EFOP-1.3.5-16-2016-00017
 • Támogatás összege: 25 millió Ft
 • Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
 • Projekt időtartama: 2017.05.2.-2020.05.2.
 • Támogató Alap: Európai Szociális Alap

 • EFOP-1.3.7-17-2017-00340
 • Támogatás összege: 50 millió Ft
 • Támogatás mértéke (%-ban): 100 %
 • Projekt időtartama: 2018.02.2.-2021.02.2.
 • Támogató Alap: Európai Szociális Alap
Pályázatok
Részletes pályázati leírás

Hírek

ELNÖKSÉGI TÁJÉKOZTATÓ

koronavírus Kedves egyesületi tagok, pártoló tagok! Magyarország népe ezekben a napokban vizsgázik. A vizsga tárgya: összetartás, türelem, egymás segítése, írott és íratlan szabályok betartása és még sorolhatnám. Úgy látszik meg kellett várni egy rendkívüli állapotot, egy veszélyhelyzetet, hogy az egyébként is fontos emberi tulajdonságokra, magatartásformákra, törvény- és embertársaink tiszteletére még jobban odafigyeljünk és azokat igyekezzünk betartani. Egyesületünk tagsága eddig sem volt híján ezeknek a normáknak, de most hatványozottabban elvárható mind ezek gyakorlása. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak: - Tartsuk be a helyi és országos hatóságok utasításait, főleg az egészségügyieket; - Hivatalos hírforrásokból tájékozódjunk; (Pl. Kossuth Rádió, MTVA csatornái, https://koronavirus.gov.hu/) - Ne keltsünk pánikot, ha valamilyen alaptalan hírt hallunk; - Csak indokolt esetben keressük fel orvosunkat, de akkor fogadjuk el tanácsát, utasítását és aszerint járjunk el; - Bármilyen szokatlan eseményt érzékelünk, jelezzük a Polgármesteri Hivatal, vagy egyéb Hatóság felé; (Pl. ismeretlen és megbízással nem rendelkező személy, hivatalos szervként, vagy annak nevében keresi fel a lakosokat bármilyen ügyben is) - Nagyobb figyelemmel legyünk családunkban a gyermekekre és az idősekre; - Szomszédunkban, utcánkban lakó idős, beteg embereket hívjuk fel telefonon, vagy érdeklődjünk, hogy van-e szüksége valamilyen segítségre. (bevásárlás, gyógyszerkiváltás stb.) - Csak a nélkülözhetetlen vidéki utakat vállaljunk. - Fontos javaslatok: gyakori fertőtlenítős kézmosás; arc, orr, szem gyakori érintésének elkerülése; gyakori üdvözlési formákat kerülése; gyakori szellőztetés; tüsszentés és köhögés helyes etikettjének betartása; nagyobb tömegek kerülése. Egyesületi rendelkezések: - Visszavonásig az ügyfélfogadást munkanapokon 9-12 óráig tartjuk; - A JEFI által Mélykúton szervezett gyógytornát visszavonásig szüneteltetjük; - Kérjük az általános óvintézkedések betartását ügyfélfogadáskor (kézfertőtlenítés, kézhigiéné valamint köhögési etikett betartása, kézmosási és fertőtlenítési lehetőségek használata, általános üdvözlési formák, szoros személyközi interakciók elkerülése). - Irodában való tartózkodás minimalizálása; - Csak tagdíjfizetés miatti megjelenés mellőzése; - Online ügyintézés alkalmazása ügyfélfogadási időben, ezért 2020. március 16-tól bevezetjük a skype-s ügyfélfogadást. Skype cím: MÉLYKÚT MME, délelőtt 9-12 óráig, indokolt esetben. - A 2020. évre előre meghirdetett programjaink megvalósíthatóságáról irodánk hirdetőtábláján, körlevélben, honlapunkon, facebook oldalunkon és személyesen adunk hírt. - Ha további segítségre lenne szüksége keressen bennünket elérhetőségeinken: +36-77/460-010; +36-70/387-0512; mkmelykut@gmail.com; mkmelykut3@gmail.com. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Egyesületünk elnöksége nevében: Rasztik Tibor Honlap: www.mmemelykut.hu; facebook.com/mmemelykut

ÚJBÓL INDUL A GYÓGYTORNA MÉLYKÚTON!

gyógytorna Rövid szünetet követően 2020. március 10-én (kedd) 17.30 órakor újból indul a gyógytorna. A Jánoshalmi Egészségfejlesztő Iroda munkatársa Szalai Zita gyógytornász vezeti a csoportos tornát. Időpontjai: minden kedden és pénteken 17.30 órakor Helyszín: Szt. Tamás Katolikus Általános Iskola tornaterme A program egyesületi felelőse Pozsgai Ferencné elnökségi tag. Szeretettel várjuk a régi és új érdeklődőket is!

MÉLYKÚTI EGÉSZSÉGNAP TÜDŐSZŰRÉSSEL

Tüd?sz?rés illusztráció A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mozgó Tüdőgondozója és Tüdőszűrő Állomása önkéntes szűrővizsgálatot végez mélykúti lakosok részére.
Időpontja: 2020. április 20. (hétfő) 10 órától
Helyszín: Béke Étterem (Mélykút, Tópart 56.)
A vizsgálat ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Vizsgálatra időpontot is ekkor adunk. A regisztráció helyszíne a Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesületének irodája (Csorba-ház, Mélykút, Petőfi tér 17.) munkanapokon 8-16 óra között.

Teljes cikk