Híreink

Körlevél

Körlevél Ezúton tájékoztatjuk tagtársainkat, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel visszavonásig a következő korlátozó intézkedéseket hozzuk:

- Ügyfélszolgálati irodánkat személyesen csak sürgős ügyben, előzetes telefonos egyeztetést követően lehet felkeresni.
- Irodában munkatársainkon kívül egyszerre kettő személy tartózkodhat. Belépés előtt kötelező a kézfertőtlenítés az arcmaszk használata, valamint az egymás közötti 1,5 méter „szociális” távolságtartás.
- A 2020. évre tervezett összes programunk elmarad. Így a december 13-i évzáró ünnepség, a pécsi és a kecskeméti színházi előadás, az egészségügyi szűrővizsgálat, a gyógytorna, és a kézműves foglalkozások is.
- A Közösségi Ház területén semmilyen csoportos rendezvény nem tartható meg.
- Egyesületi irodánk munkanapokon 8-14 óráig érhető el az alábbi telefonszámokon: 77/460-010; 70/387-0512, valamint az mkmelykut@gmail.com e-mail címen.
- A telefonos sorstársi tanácsadás minden csütörtökön 14-16 óráig hívható a 30/582-7815 mobilszámon. Tanácsadó: Ledenyák Gyuláné

A korlátozó intézkedések feloldásáról és a 2021. januártól induló programokról a szokásos módon adunk tájékoztatást. (Körlevél, Facebook, Honlap, Önkormányzati tájékoztató, plakátok.) Köszönjük megértésüket és együttműködésüket. Teljes cikk...

„GÖRDÜLJ ÁT AZ AKADÁLYOKON” pályázat programja

NFSZK logo Telefonos sorstársi tanácsadás minden héten csütörtökön 14-16 óráig. Tanácsadó: Ledenyák Gyuláné. Telefonszáma: +36-30/5827815

Mit jelent a gyakorlatban a sortársi tanácsadás?
Egyesületünk fontosnak tartja, hogy a mozgássérült emberek sorstársaikkal, azonos élethelyzetben lévő tanácsadókkal tudják megbeszélni tapasztalataikat, feltenni kérdéseiket. A sorstársi tanácsadás kereteibe beletartozik az egymás tájékoztatása és gyakorlati, érzelmi, társadalmi-szociális, vagy fizikai támogatás nyújtása egymás számára egymás meghallgatása, és (ön-) érdekvédelemi technikák átadása. A mozgássérültséggel született vagy baleset, betegség miatt frissen sérült illetve megváltozott élethelyzetbe került embereknek segítsen feldolgozni ezt az életviteli változást. Ezáltal a jövőben is beilleszkedjenek a társadalomba és minél kevesebb akadállyal éljék a mindennapjaikat. Egyesületünk tanácsadójához fordulhatnak tanácskérőink a megváltozott élethelyzet kapcsán felmerülő kérdéseikkel. A tanácsadó, aki szintén sérült ember ebből adóan jobban átérzi a problémákat, hisz nap, mint nap ő is hasonló gondokkal szembesül saját életében. Tehát valóban sorstárs és valóban hiteles! A tanácsadás diszkréten, teljes titoktartás mellett történik.

Milyen témákban tudunk segíteni?
Minden aktuális a megváltozott állapottal összefüggő kérdésben segítünk. Akár információ kérő, vagy életviteli kérdés. (Természetesen orvosi vagy egyéb szakembert igénylő kérdésekben nem, hisz ez nem a mi kompetenciánk.) Pár példa a teljesség igénye nélkül:
- tájékoztatás a gyógyászati segédeszközök fajtáiról,
- felírásuk módjáról és lehetőségeiről,
- tájékoztatás mozgássérültekre vonatkozó rendeletekről,
- tájékoztatás mozgássérültekre vonatkozó támogatásokról,
- lelki támogatás az új és nehéz élethelyzet feldolgozásához
- praktikus tapasztalatok átadása fizikailag önálló életvitel kialakításához.

Ki veheti igénybe a szolgáltatást és mennyibe kerül?
Mozgássérült és hozzátartozói, nem feltétele a mozgássérült egyesületi tagság. Tanácskérők részére teljesen ingyenes.

Hogyan lehet kapcsolatba lépni a tanácsadóval?
Egyesületünk sorstársi tanácsadása minden héten csütörtökön 14-16 óráig telefonon vehető igénybe.
Tanácsadó: Ledenyák Gyuláné. Mobilszáma: +36-30/5827815

Körlevél

Infoirmáció A koronavírus járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések enyhítése lehetővé teszi, hogy a 2020. évre tervezett programjaink egy részét meg tudjuk valósítani. Ezekről adunk a következőkben tájékoztatást.

Teljes cikk...

TISZTASÁGI CSOMAG ADOMÁNYOK

Tisztasági csomag Egyesületünk EFOP-1.3.5-16-2016-00017 pályázatának részeként közel 500 db, egyenként 5170 Ft értékű tisztaság csomagot adott át tagjai közül azoknak a személyeknek, akik 70. évtől idősebbek, vagy korhatár nélkül – akik súlyos fogyatékkal élők. Ezen kívül az egészségügyi ellátás munkatársai, a Gondozási Központ lakói és dolgozói szintén részesültek az adományból. A csomagok elkészítésében, kiosztásában, kiszállításában egyesületünk munkatársai és önkéntesei segítettek. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy minden érintetthez eljussanak az adománycsomagok.

Tájékoztató az év hátralévő részének programjairól

Tájékoztató az év hátralévő részének programjairól Tisztelt Tagtársak!

A koronavírus járvány okozta rendkívüli veszélyhelyzet megváltozott működést követel egyesületünk életében is. Szüneteltetjük programjainkat, az ügyintézés telefonon történik, csak rendkívüli esetben lehetséges személyesen. A legújabb könnyítések sem teszik lehetővé, hogy rendezvényeinket, programjainkat augusztus 15-ig megtartsuk.

A következő programjainkat látjuk ebben az évben megvalósíthatónak:

Egynapos programok:
- Őszi Kulturális nap – megtartását tervezzük szeptember 12-én.
- Októberi makói gyógyfürdőzés – megtartását tervezzük október 13-án.
- Októberi egészségügyi szűrővizsgálat, és sportnap – megtartását tervezzük. (Nem vírusteszt, hanem a hagyományos szűrővizsgálat!) Október 28-án.
- Decemberi évzáró ünnepség – megtartását tervezzük december 13-án.

Többnapos programok:
- Őszi erdélyi kirándulás - 2020. szeptember 5-9.
- Hajdúszoboszlói gyógyüdülés - 2020. november 8-15.

Teljes cikk...