Híreink

TISZTASÁGI CSOMAG ADOMÁNYOK

Tisztasági csomag Egyesületünk EFOP-1.3.5-16-2016-00017 pályázatának részeként közel 500 db, egyenként 5170 Ft értékű tisztaság csomagot adott át tagjai közül azoknak a személyeknek, akik 70. évtől idősebbek, vagy korhatár nélkül – akik súlyos fogyatékkal élők. Ezen kívül az egészségügyi ellátás munkatársai, a Gondozási Központ lakói és dolgozói szintén részesültek az adományból. A csomagok elkészítésében, kiosztásában, kiszállításában egyesületünk munkatársai és önkéntesei segítettek. Köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy minden érintetthez eljussanak az adománycsomagok.

Tájékoztató az év hátralévő részének programjairól

Tájékoztató az év hátralévő részének programjairól Tisztelt Tagtársak!

A koronavírus járvány okozta rendkívüli veszélyhelyzet megváltozott működést követel egyesületünk életében is. Szüneteltetjük programjainkat, az ügyintézés telefonon történik, csak rendkívüli esetben lehetséges személyesen. A legújabb könnyítések sem teszik lehetővé, hogy rendezvényeinket, programjainkat augusztus 15-ig megtartsuk.

A következő programjainkat látjuk ebben az évben megvalósíthatónak:

Egynapos programok:
- Őszi Kulturális nap – megtartását tervezzük szeptember 12-én.
- Októberi makói gyógyfürdőzés – megtartását tervezzük október 13-án.
- Októberi egészségügyi szűrővizsgálat, és sportnap – megtartását tervezzük. (Nem vírusteszt, hanem a hagyományos szűrővizsgálat!) Október 28-án.
- Decemberi évzáró ünnepség – megtartását tervezzük december 13-án.

Többnapos programok:
- Őszi erdélyi kirándulás - 2020. szeptember 5-9.
- Hajdúszoboszlói gyógyüdülés - 2020. november 8-15.

Teljes cikk...

ÚJBÓL INDUL A GYÓGYTORNA MÉLYKÚTON!

gyógytorna Rövid szünetet követően 2020. március 10-én (kedd) 17.30 órakor újból indul a gyógytorna. A Jánoshalmi Egészségfejlesztő Iroda munkatársa Szalai Zita gyógytornász vezeti a csoportos tornát. Időpontjai: minden kedden és pénteken 17.30 órakor Helyszín: Szt. Tamás Katolikus Általános Iskola tornaterme A program egyesületi felelőse Pozsgai Ferencné elnökségi tag. Szeretettel várjuk a régi és új érdeklődőket is!

MÉLYKÚTI EGÉSZSÉGNAP TÜDŐSZŰRÉSSEL

Tüd?sz?rés illusztráció A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mozgó Tüdőgondozója és Tüdőszűrő Állomása önkéntes szűrővizsgálatot végez mélykúti lakosok részére.
Időpontja: 2020. április 20. (hétfő) 10 órától
Helyszín: Béke Étterem (Mélykút, Tópart 56.)
A vizsgálat ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Vizsgálatra időpontot is ekkor adunk. A regisztráció helyszíne a Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesületének irodája (Csorba-ház, Mélykút, Petőfi tér 17.) munkanapokon 8-16 óra között.

Teljes cikk

Lássuk meg a jót is!

Béke Étterem parkoló A mélykúti Béke Étterem parkolójának felújításakor a tulajdonos Kiss István úr, figyelembe vette az akadálymentesítés fontosságát. Egyesületünk nagy rendezvényeinek helyszíne ezután akadály nélkül lesz megközelíthető a parkolóból - ahol három mozgássérülteknek kijelölt hely lesz, de a parkoló egészéről elérhető lesz a rámpa - és a CBA felőli gyalogos átkelőtől is, mivel megszűnnek a lépcsők és az úttesttel egy színbe kerül a járda az étterem teraszával. Az új fedett piac is megközelíthető lesz akadálymentesen, valamint akadálymentes mosdó, wc is kialakításra kerül. Kerekesszékkel, mopeddel közlekedő tagtársaink nevében köszönjük, hogy figyelembe vették életállapotukat.